Push present tips – hitta rätt förlossningspresent till den nyblivna mamman

Push present tips – hitta rätt förlossningspresent till den nyblivna mamman

Att få barn är en stor stund i livet och tiden som gravid kan vara både krävande och spännande. Det är ju faktiskt så att många kvinnor upplever den sista tiden av graviditeten som en tid fylld av krämpor, samtidigt som man såklart också ser fram emot att den nya bebisen skall komma. Och varför inte fira att den ansträngning som det är att föda barn nu är avklarad med en push present!

Vad är en en push present?

En push-present (från engelskans push present eller push gift) är en gåva som den blivande eller nyblivna mamman får precis innan eller strax efter förlossningen. Vad det är kan variera beroende på kvinnans önskemål och preferenser men poängen är att det skall vara något som symboliserar det mamman har gått igenom och hur stark hon är för att ha varit gravid och givit nytt liv.

Syftet med förlossningspresenten är kort sagt att visa mamman hur mycket du uppskattar henne som person, partner och för det liv hon burit på.

Tips på push present

Vad är då en bra förlossningsgåva? Du som skall ge en present till en nybliven mamma bör först och främst fundera på vad hon tycker om och ifall det finns något specifikt som hon verkligen skulle älska. Men några tips på push present som nästan alltid går hem är:

  • Ett vackert smycke. Satsa gärna på något som verkligen symboliserar den nya mammans situation. Du kan exempelvis välja att köpa ett hjärta eller ett halssmycke med en inskription av något slag. Personliga meddelanden och inskriptioner är ofta mycket omtyckta.
  • Du kan också ge en upplevelse som den nya mamman skall uppskatta. Det skall gärna vara något som innebär att mamman får bli omhändertagen, så som med en spabehandling eller en massage.
  • En väska eller en handväska är ofta en mycket uppskattad push present.
  • Blommor är alltid uppskattat. Det finns till exempel vackra mamma-barn-buketter som både är fina att se på och symboliska.
  • Du kan också låta göra eller själv skapa en vacker fotobok. Detta är en personlig present som dessutom kan följa med in i framtiden tillsammans med det nya barnet.

Inspiration till din förlossningsgåva

Burberry Tote bag i svart läder, hittas hos Åhléns här.
Guldhalsband 18K, finns hos Guldfynd.
Armband Guld Skultuna, hittas hos Åhléns.

När ska du ge en förlossningspresent?

Det är vanligast att du ger en push present direkt efter förlossningen. Vänta dock till mamman har fått vila upp sig lite så att hon kan njuta av presenten. Väljer du istället att ge en push present i förväg så kan det vara en motiverande faktor inför förlossningen. Det finns alltså fördelar med båda varianterna och du bör välja det som du anser passar din partner och er situation bäst.

En bra start på framtiden

Ett barn är en gåva i sig och det bästa du kan få uppleva i livet. Därför förtjänar den kvinna som har burit och fött barnet att få en fin present som tack för allt hon har gått igenom. Det går utmärkt att anpassa en push present efter den budget man har och fortfarande skapa en gåva som kommer att älskas för alltid. Då kan ni tillsammans se fram emot att börja ert nya liv tillsammans med er lilla bebis och skapa minnen för livet.