Matchande outfits för mamma & dotter

Artikeln innehåller reklamlänkar.

Matchande outfits för mamma & dotter

Att klä sig i matchande kläder med sitt barn kan vara riktigt gulligt och en upplevelse för både förälder och barn. Men vart hittar man de bästa plaggen och vilka kollektioner är aktuella just nu egentligen?

Var kan man köpa matchande kläder för mor och dotter?

Idag finns det många olika ställen där du kan hitta matchande kläder för mamma och barn, bland annat på varuhus, nätbutiker och även vissa specialbutiker. Lite beroende på vad det är för typ av plagg du letar efter kan du hitta ett bra utbud hos butikerna nedan.

Matchande kläder Mamma barn

Vad ska man tänka på när man väljer matchande kläder för mor & dotter?

När man letar efter matchande kläder är det viktigt att tänka på både mammans och barnets klädstil. Annars blir det lätt att den vuxna ser lite för barnslig ut, eller att barnet ser för vuxet klätt ut.

Du kan också tänka på vid vilket tillfälle de matchande kläderna ska bäras. Snygga vardagskläder går enkelt att hitta hos de flesta etablerade klädbutikerna, men om du letar efter något speciellt, till exempel en matchande juldress, kan du behöva handla i en lite mer specialiserad butik.

Matchande kläder och outfits för mamma och dotter

Här har vi samlat några av våra aktuella favoriter med matchande outfits för mamma och dotter (självklart går det bra att hitta kläder för att matcha ihop sig med sin son också!).

Mönstrad ballongkjol som du hittar här.
Gingham-mönstrad blus, hittas här.
Mönstrad klänning med puffärm som du hittar här.
Gingham-mönstrad klänning. Barnmodellen här.

Mini Me – Lindex

Både mamma och dotter kommer att älska den här snygga matchande kollektionen från Mini Me. Sortimentet innehåller vackra klänningar, kjolar och blusar, perfekta för speciella tillfällen eller för vardagsbruk.

Emilia Ilke x Lindex

I månadsskiftet november/december släpptes den nya kollektion Lindex x Emilia Ilke, innehållande bl.a. matchande outfits för mor och dotter.

Pyjamasset Lindex x Emilia Ilke, hittas här
Klänningen Lova, hittas här

Ellos x Angelica Svanström

Tillsammans med Angelica Svanström har Ellos tagit fram en Mini Me-kollektion i höstiga färger för kvinnor och barn som både går hem på en finare middag eller fest, samtidigt som de passar bra för en ammande mamma. Samarbetet har resulterat i en klänning och blus för mammor, en klänning och två par set och en body för din bebis.

Mini & me – Gina Tricot

Gina Tricot’s mor & dotter-kollektion Mini & me har för närvarande ett mindre utbud produkter (dec 2021), men har tidigare erbjudit allt från matchande läderjackor till snygga tröjor och accessoarer för mamma och barn. Helt klart ett tips att kolla in för att se aktuellt utbud.

Crinkled chiffon dress hos H&M
Quilted gilet hos H&M

H&M’s Mini Me

H&M har en rad matchande kläder för mor och dotter, och även några kombinationer för far och son. Kollektionen är prisvärd och ganska tidlös, så du kan bära plaggen i många år framöver.

Även & Other stories har ett kollektion som andas sommar, med fina matchande outfits för mamma och dotter. Spana in dem här:

Pillejacka, barnstorlek här
T-shirt med mönster
Matchande sweatshirts, du hittar barnstorleken här
Sweatshirt barn, hittar du här
Randig pyjamasskjorta Newbie. Du hittar woman-modellen här.

Kappahl Mini Me moments och Newbie woman

Hos Kappahl finns inte bara en kollektion för mamma och barn, utan två!

Mini me moments erbjuder ett fantastiskt urval av matchande kläder för mamma och barn. I sortimentet finns tröjor, t-shirts, toppar, kjolar och jackor med matchande mönster och look. Men sedan en tid tillbaka finns också märket Newbie för vuxna, under labeln Newbie woman. Det betyder att mamma och barn numer kan matcha sina plagg i hållbara material, där all bomull är ekologisk. Fint va?

Mi Amor – Alla hjärtans dag-kollektion till förmån för BRIS, hittas här.
Kappahls alla hjärtans dag-kollektion.

Summering

Idag finns det många olika ställen där mammor kan hitta matchande kläder till sig själva och sina döttrar. Vissa har ett stående utbud medan andra släpper speciella samarbeten med influencers och designers någon gång under året.

I valet av kläder är det bra att tänka på både mammans och barnets klädstil när man väljer matchande plagg, liksom det tillfälle som de ska bäras.

Våra favoriter

Vill man ha ett bra utbud med fina kläder att välja mellan är vår rekommendation att börja kolla hos Gina Tricot, Kappahl och Lindex. Där har i alla fall inte vi blivit besvikna.

Lycka till med klädjakten!