Våra bästa barnvagnstillbehör 2022 – 9 saker till vagnen du inte vill vara utan!

Sidan innehåller annonslänkar för Jollyroom.

Våra bästa barnvagnstillbehör 2022 – 9 saker till vagnen du inte vill vara utan!

Att köpa barnvagn kan vara en konstform i sig och handlar slutligen om att hitta rätt i det som passar dig och ditt barns förutsättningar och livsstil. Men trots att mycket tankekraft går åt för att välja rätt i barnvagnsdjungeln finns det ytterligare några tillbehör till barnvagnen som kan göra vagnrullandet snäppet smidigare. Här nedan hittar du våra bästa tips på barnnvagnstillbehör som passar och hjälper nästan alla!

Våra bästa barnvagnstillbehör

En svart skötväska
Cybex Priam Skötväska, hittas hos Jollyroom här.

  1. Skötväska / Organizer

Kanske kommer det som en självklarhet, men som förälder kånkas det på allt från blöjor, extraombyten, reservnappar till mobiler, dryck och mellanmål. Att ha en rymlig skötväska eller organizer med på vagnen är ett måste för de flesta föräldrar. 

Vårt tips är att sikta in sig på en lite rymligare väska, eftersom det fort blir fullt i dem. För vem gillar att behöva gräva och välta runt i väskans innehåll bara för att hitta den där lilla saken man letar efter? Unna dig själv lite extra volym, du kommer tacka dig själv efteråt. 

Väljer du en organizer finns det flera som är designade för att enkelt kunna få med sig en dryckesflaska eller en kaffemugg. Helt klart en vettig detalj för den som planerar att röra sig i stadsmiljö eller hänga i parker. 

Lyxig åkpåse till barnvagn
Bjällra of Sweden Åkpåse, hittas här.

  1. Åkpåse

Ska det åkas vagn under vinterhalvåret? Då kan en åkpåse vara ett bra tillbehör att kika på. Åkpåsar gör vagnen ombonad, varm och vindskyddad och kan därför både ersätta en barnvagnsdyna och ett extra lager kläder. På vissa modeller har du även möjligheten att klä ned dem till bara en sittdyna, vilket lämpar sig för de varmare månaderna. Helt klart ett bra val för den som ska vara ute och rulla mycket.  

Barnvagnskrok i läder till barnvagn
Barnvagnskrokar från Tinkafu, hittas här.

  1. Barnvagnskrokar

Ett set med extra barnvagnskrokar till din vagn gör att du snabbt och enkelt kan hänga allt från skötväskor till matpåsar på vagnen. Även om det låter som en liten detalj ska man inte underskatta energin som kan gå åt när man behöver krångla in ytterligare en väska eller påse i vagnens överfulla korg, eller bråka med små spännen för att få loss skötväskan – samtidigt som ens lilla hänger på ena armen. Barnvagnskrokar kan vara en riktig tålamodsräddare för trötta föräldrar, utnyttja dem!

Barnvagnshänge med pärlor från Nibbling
Barnvagnshänge Nibbling, se mer här

  1. Barnvagnshänge

För de minsta barnen som spenderar en hel del tid liggandes i vagnen kan det vara trevligt att ge bebisen något mer att fästa blicken på när de ligger ned. Ett barnvagnshänge tillför ofta intressanta former och färger som rör på sig i takt med vagnen. En perfekt underhållning för de minsta barnen!

Stilren mugghållare i plast till barnvagn från Britax Römer
Mugghållare från Britax Römer, hittas här

  1. Mugg- och flaskhållare

Även om termen lattepappa/lattemamma grundar sig i något helt annat är det inte helt osant att de flesta föräldrar vänder sig till kaffe när sömntimmarna blivit en aningens få. Vad passar då bättre än att enkelt kunna ha med sig en kopp med uppiggande Java på promenaden? Glömde vi säga att föräldrar tenderar att ha händerna fulla, alltid. En bra mugghållare är en match made in heaven för trötta föräldrar och deras barnvagnar. 

Åkbräda till barnvagn
Åk- och ståbräda från Bumprider, hos Jollyroom här

  1. Ståbräda/Åkbräda

För föräldern med syskon eller bara ett väldigt aktivt barn kan en ståbräda vara ett fint komplement som gör att man får ut mer åk från samma barnvagn. Gillar eller klarar ditt äldre barn att gå mycket själv, men kan behöva få åka snålskjuts med sitt syskon efter en intensiv lekstund i parken? Ja då kan en åkbräda vara ett bra komplement som gör att du kan använda samma vagn trots ett nytt tillskott till familjen. 

Insekts och solskyddsnät till barnvagn
Emmaljunga Insekts- och UV-nät, hittas här.

  1. Myggnät/Insektsnät

Det finns nog ingen som gillar mygg, knott eller bromsbett, eller känslan av flugor som vandrar runt på armar och ben. Med ett insektsnät vet du att ditt barn kan åka och sova tryggt från att bli störd av surrade kryp. Ett perfekt tillbehör för svenska sommarnätter och skogspromenader. 

Luden handvärmare till barnvagnen
Handvärmare från Nordlys Balder, hittas här

  1. Handvärmare

Handtagsvärmare är en slags vante som fästs på barnvagnens handtag som ökat i popularitet och utbud de senaste åren. Den som haft småbarn vet att handskarna lätt åker på och av ett antal gånger när nappar ska fångas, näsor snytas och dragkedjor justeras. Med en/ett par handvärmare monterade på vagnen kan du enkelt gå från värmda till fria händer, utan att behöva tänka på vart du la handskarna sist.

Handvärmare är kanske inget måste-ha-tillbehör, men de är ack så trevliga för de lite kallare månaderna på året. 

Barnvagnsskydd och regnskydd
Barnvagnsskydd Petite Chérie, finns att hitta här

  1. Skyddspåse barnvagn

Skyddspåse eller regnskydd som det också kallas finns i ett stort utbud med både reflexfunktioner, klarpaneler eller mönstrade överdrag. Det de alla har gemensamt är att de håller vagnens textilier och barn undan från nederbörd. Ett så kallat måstetillbehör om man ska köra vagn under höstens och vårens regniga månader.