7 tecken på att din bebis är mätt

7 tecken på att din bebis är mätt

Här kommer flygplanet och SMACK, skeden smälls ur din hand och innehållet målar omgivningen i en miljon ätbara stänkstreck. Kanske har ditt barn kommunicerat för längesen att hen är nöjd? Hur vet man att bebisen är mätt? Här är 7 tecken att spana efter.

Varför är det bra att veta när ens bebis är mätt? Enligt Jenny Best på Solid Starts är en av de bästa sätten att skapa en sund relation till mat hos ditt barn att vara uppmärksam på barnets signaler och följa dem. Att respektera när barnet markerar att det inte vill ha mer och låta bli att truga. Självklart finns det dagar då bebisen verkar säga ifrån direkt när den sätts ner i stolen och då finns det troligen andra anledningar till att barnet inte vill äta. Att vara sjuk, distraherad, få tänder, vara för trött eller överstimulerad påverkar ibland matlusten (hos oss alla). Förstår du varför kan du också agera därefter. Men om ditt barn äter sin måltid med god aptit, håll utkik efter dessa tecken.

Tecken på att din bebis är mätt:

Bebisen

  1. släpper mat vid sidan om stolen ner på golvet.
  2. försöker ta av sin haklapp eller sitt förkläde.
  3. hänger ut över sidan på sin stol.
  4. har tappat intresset för maten på bordet.
  5. sveper ner maten från bordet som om armarna vore vindrutetorkare.
  6. gnäller, gnyr eller gråter.
  7. gnuggar maten i ansiktet eller håret.

Alla barn har sitt sätt att kommunicera. Kanske använder det ett sätt med stor tydlighet, kanske gör det alla sju. Berätta, vilket är ditt barns sätt att tala om att hen är mätt och belåten?